Știri

Unul din 10 dintre dumneavoastră a fost deja supus unei proceduri estetice

Unul din 10 dintre dumneavoastră a fost deja supus unei proceduri estetice

Chirurgia plastică și diversele proceduri estetice devin din ce în ce mai des o parte a societății. Am analizat acest aspect în sondajul nostru din luna iunie, pentru a afla dacă acestea sunt cu adevărat apanajul femeilor și în ce măsură sunteți mulțumite de rezultat.

Aproximativ 5% dintre dumneavoastră au efectuat cel puțin o procedură de chirurgie plastică, cele mai multe în Cehia și Slovacia (7%) și cele mai puține în România (2%).Procedurile estetice fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală au fost folosite de 5% dintre respondenții noștri, cel mai mult în Polonia (7%) și cel mai puțin în Ungaria (3%). Mai mult de ¼ dintre dvs. cunosc pe cineva cel puțin personal care a trecut de o intervenție de acest fel.
Femeile (6%) și bărbații (5%) au utilizat în proporții egale serviciile de chirurgie plastică. În ceea ce privește procedurile estetice neinvazive, femeile (6%) sunt considerabil mai predispuse să recurgă la astfel de proceduri.

Barbatii sunt cei care au cel mai des operati pentru cicatrice, alunițe și operații la nas. Un număr semnificativ mai mare de femei se supun transplanturilor de păr și îndepărtării bărbiei. Femeile sunt cele mai predispuse să facă injecții cu acid hialuronic sau cu toxină botulinică, mărirea buzelor, mărirea sau reducerea sânilor și chirurgia pleoapelor.
Cel mai frecvent motiv pentru care persoanele care s-au supus unei astfel de proceduri a fost determinarea de a arăta mai bine (56%). Creșterea stimei de sine a motivat 36% dintre dumneavoastră să vă supuneți procedurii, iar 32% dintre dumneavoastră spun că a fost din motive de sănătate. 9% dintre bărbați spun că au făcut această procedură pentru partenera lor, în timp ce doar 5% dintre femei menționează acest lucru ca fiind unul dintre motive. Bărbații (1/3) sunt, de asemenea, semnificativ mai predispuși să declare că nu ar mai urma să se supună procedurii din nou.

În cazul în care nu ați apelat la o astfel de intervenție până acum, de obicei se datorează faptului că sunteți complet mulțumit de propria persoană și nu aveți nevoie să schimbați nimic. Aproape 3/5 dintre dvs. au spus acest lucru. Al doilea motiv cel mai frecvent menționat este faptul că procedura este costisitoare și nu toată lumea și-o poate permite (38%). 18% dintre dvs. sunt îngrijorați de anumite pericole și complicații, semnificativ mai mulți bulgari (23%) și polonezi (20%), femei (20%) și persoane cu studii universitare (20%).
O intervenție estetică sau o intervenție chirurgicală plastică este cu siguranță sau cel mai probabil luată în considerare de 19% dintre cei care niciodată nu au recurs la ea. Conform acestora, în cazul în care ar urma să facă acest lucru, acestea ar fi cele mai frecvente proceduri:
mărirea sânilor (26%)
Aplicarea de acid hialuronic - materiale de umplere injectabile (24 %)
Operația la pleoape (23 %)
Reducerea/eliminarea excesului de piele (21 %)
Mărirea buzelor (19 %)
Liposucție (18%)
Bărbații ar investi în mod clar mai mult în transplantul de păr (19%), în timp ce în cazul femeilor procedurile sunt foarte diverse și au în mare parte un efect de întinerire.

Sondajul a fost realizat în rândul respondenților ENP, Total=N11910, CZ=N4556, SK=N1540, PL=N1918, HU=1162, BG=N2234, RO=N500, respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, iunie 2023.
‹ Înapoi

Publicat pe 15 iul. 2023, 23:20:37