Știri

Bulgarii sunt cei mai pasionați de dans, în timp ce cehii sunt mai puțin entuziasmați de aceasta

Bulgarii sunt cei mai pasionați de dans, în timp ce cehii sunt mai puțin entuziasmați de aceasta

Dansul nu este doar o modalitate de a ne menține sănătatea fizică, ci și cea mentală. Pe lângă faptul că este distractiv, artistic și estetic, dansul poate crește inteligența, poate îmbunătăți memoria, poate crea un sentiment de fericire și chiar încetini îmbătrânirea.

Dintre toate țările ENP, bulgarii sunt cei mai mari dansatori (70%). Cei mai puțini dansatori sunt cei din Republica Cehă (42%). Poate că nu este surprinzător faptul că aceste numere sunt în mare parte ale femeilor (69%),în timp ce doar 35% ale bărbaților.
În toate țările ENP, 9% dintre bărbați spun că nu dansează niciodată, bărbații cehi dansează cel mai mult (11%) și, surprinzător, slovacii cel mai puțin (6%). Mai mult de jumătate dintre persoanele în vârstă de peste 60 de ani iubesc, la rândul lor să danseze.

* Răspunsuri TOP2 (Categoric da + Mai degrabă da)

Mai mult de jumătate dintre respondenții din cadrul fiecărui panel dansează de cele mai multe ori la evenimente sociale, cum ar fi petreceri, nunți, baluri etc. Cei cu vârste de peste 60 de ani sunt mult mai predispuși să facă acest lucru (58%). Aproape 1/3 dintre ei dansează acasă, cu un procent semnificativ mai mare în rândul femeilor (40%) și al persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani (45%).
Al treilea cel mai frecvent loc unde dansează sunt barurile și discotecile (21%). Bulgarii se bucură cel mai mult de atmosfera unei discoteci (41%), în timp ce ungurii sunt cei mai puțin predispuși să viziteze barurile și discotecile pentru ca să danseze (8%). Este interesant faptul că aproape la fel de mulți bărbați (22%) ca și femei (21%) dansează. Numărul bărbaților care dansează în discoteci este chiar puțin mai mare decât cel al femeilor. Nu credeți? Poate că nu ați mai fost într-o discotecă de ceva vreme.

Mai mult de jumătate dintre respondenți dansează cel puțin uneori într-o discotecă (52%), bulgarii și polonezii dansează cel mai mult (59%), iar ungurii cel mai puțin (43%). Dansul în discotecă este și cel mai popular tip de dans în rândul bărbaților, 44% fiind cei care dansează măcar de câteva ori.
Al doilea cel mai des întâlnit dans este cel standard sau de societate. 39% dintre bărbați dansează cel puțin câteodată, iar un procent semnificativ mai mare (50%) în cazul bărbaților sunt cu vârsta cuprinsă între 60 și peste 60 de ani.
Fie că este vorba de un festival din sat sau de o sărbătoare de familie, mai mult de 1/3 dintre respondenții din toate țările ENP ascultă cel puțin uneori muzică populară.
39% dintre respondenți admiră dansurile latino, dar nu le dansează niciodată. Cele 3 dansuri cele mai nepopulare în rândul respondenților noștri sunt Electric boogie (44%), Hip Hop (42%) și Break dance (41%).

Sursă:
https://www.dancemaster.cz/blog/3-dance-benefits
‹ Înapoi

Publicat pe 11 iun. 2023, 17:53:31