Știri

80% dintre respondenți intenționează să sărbătorească Paștele în mod tradițional

80% dintre respondenți intenționează să sărbătorească Paștele în mod tradițional

Sărbătorile de Paște reprezintă zile libere și o oportunitate de a se relaxa, de a petrece timp cu familia sau de a pleca în vacanță. Am vrut să aflăm cum intenționează membrii panelului nostru din cele cinci țări ENP să petreacă aceste sărbători.

Am întrebat membrii panelului nostru din Slovacia (N1622), Polonia (N426), Ungaria (N679), Bulgaria (1766) și România (1856) cum vor petrece Paștele în cadrul unui scurt sondaj realizat în prima jumătate a lunii martie 2024.
80% au declarat că intenționează să sărbătorească Paștele în mod tradițional. Paștele tradițional este mai puțin popular în Slovacia (66%) și Ungaria (64%).

Și ce vor face cei care au ales să petreacă sărbătoarea în mod tradițional?

Vizitarea familiei și a prietenilor va fi cea mai frecventă activitate, 30% dintre respondenți spunând că vor sărbători Paștele în mod tradițional. Acest procent este cel mai ridicat în rândul slovacilor (37%) și al maghiarilor (36%) și cel mai scăzut în rândul bulgarilor (23%).
55% dintre bulgari plănuiesc să facă decorațiuni de Paște și să vopsească ouă, comparativ cu doar 12% în Ungaria și 5% în Slovacia.
Românii sunt cei mai predispuși să respecte postul Paștelui (29%), în timp ce ungurii cel mai puțin (5%).

Oare ce fac cei care se opun Paștelui tradițional (N838)?

Aproape jumătate dintre ei plănuiesc să se relaxeze acasă (48%), 13% intenționează să meargă în vacanță, 32% vor să petreacă timp în natură, iar 16% dintre respondenții noștri care nu sărbătoresc în mod tradițional intenționează să aibă o zi normală de lucru. Iar acest lucru este cel mai des întâlnit în cazul bulgarilor și al maghiarilor.

‹ Înapoi

Publicat pe 1 apr. 2024, 19:11:42