Știri

Glob clasic sau înghețată de la mașină? Am aflat care este înghețata voastră preferată

Glob clasic sau înghețată de la mașină? Am aflat care este înghețata voastră preferată

Vara este inevitabil asociată cu un consum mai mare de înghețată. Într-un scurt sondaj, am întrebat ce tip și aromă este cea care preferată de respondenții noștri din toate țările ENP.

Cei mai mulți dintre voi aleg măcar uneori o cupă clasică de înghețată (76%), fie că este vorba de înghețată la cornet, în pahar. Polonezii (79%), femeile (77%) și tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani (78%) sunt puțin mai predispuși față de ceilalți să se bucure de înghețată cu cupa. Al doilea tip de înghețată cel mai des consumat de respondenți este înghețata pe băț. 69% dintre respondenți cosumă îngețata pe băț cel puțin uneori, datele arată că majoritatea cehilor (86%) și slovacilor (84%), însă sunt foarte populare și printre polonezi (81%) și români (80%). În schimb, în Bulgaria, doar 13% dintre respondenții noștri se răsfață cu înghețată.

Pe locul următor se află înghețata ambalată în pahar sau în cupă, 68% dintre voi se răsfață cu aceasta. Cel mai mare număr de iubitori de înghețată ambalată se regăsește în Bulgaria (87%) și România (86%). Înghețata la mașină este cea mai populară în Republica Cehă (85%), ceea ce îi diferențiază semnificativ pe cehi de "frații" lor, slovacii, unde doar 39% dintre respondenți o apreciază. Cei mai mari fani ai sorbetului se găsesc în Polonia (50%), Cehia (44%) și Slovacia (41%).

În ceea ce privește tipurile de înghețată, preferințele variază în funcție de țară. Dacă ar trebui să alegeți un singur tip nepopular, înghețata clasică cu linguriță împarte primul loc cu înghețata de la mașină. Aproape 1/3 dintre voi le-ați clasat ca fiind preferatele voastre. Conform răspunsurilor date, doar 1% dintre voi nu consumați deloc înghețată.

Astăzi putem găsi tot felul de arome de înghețată pe piață, de la cele clasice, precum ciocolată, vanilie, alune, până la cele mai bizare tipuri, precum cactus, homar sau cărbune.
Cu toate acestea, putem spune fără îndoială că, dacă ar trebui să alegem un singur tip preferat în toate țările ENP, clasicele câștigă în majoritatea cazurilor. 1/5 dintre participanții apreciază cel mai mult înghețata cu aromă de ciocolată, urmată de cea de vanilie (18%), caramel sărat (9%), fistic (8%) și lămâie (7%). În timp ce bărbații preferă caramel dulce (4%), femeile preferă caramel sărat (10%).
Dintre cele mai puțin tradiționale, cactusul, nuca de cocos neagră sau lavanda se numără între preferatele publicului.

Sondajul a fost realizat în rândul respondenților ENP, Total=N11910, CZ=N4556, SK=N1540, PL=N1918, HU=1162, BG=N2234, RO=N500, respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, iunie 2023.
‹ Înapoi

Publicat pe 15 iul. 2023, 23:00:01