Știri

Oboseala de primăvară este un mit sau o realitate?

Oboseala de primăvară este un mit sau o realitate?

Pierderea energiei, senzația de oboseală, disconfort, lipsa luminii solare și a vitaminelor, dispoziție proastă. Am vrut să știm câți dintre voi observați simptomele oboselii de primăvară și cum le combateți.

Mai mult de jumătate dintre respondenții în toate țările ENP au susținut că se confruntă cu simptomele oboselii de primăvară. Bulgarii au fost cei mai predispuși să prezinte simptome ale oboselii de primăvară (59%), în timp ce cehii au fost cei mai puțin predispuși (47%) la acest fenomen. Femeile, persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 59 de ani și persoanele cu un nivel de educație mai scăzut (școală primară și învățământ profesional) au fost mult mai predispuse să prezinte simptome ale oboselii de primăvară.
15% dintre maghiari au răspuns foarte categoric că NU au experiențe legate de oboseala de primăvară.

A fáradtság ellen többféleképpen lehet küzdeni. Arra voltunk kíváncsiak, te hogyan küzdesz ellene a leggyakrabban.
Mai mult de jumătate dintre respondenți încearcă să petreacă mai mult timp în natură și în aer curat, polonezii (59%), femeile și persoanele cu vârste de peste 60 de ani fiind cei mai mulți dintre participanții care au răspuns astfel. Pe locul al doilea se află produsele vitaminice, atât sub formă "chimică" (30%), care sunt cel mai des folosite de maghiari (41%), cât și vitaminele naturale, fructe și legume (27%), care sunt deosebit de populare în rândul polonezilor (32%).
În comparație cu alte țări, cehii încearcă să lupte împotriva oboselii prin somnul regulat (30%).
Ungurii sunt mai predispuși decât alte naționalități să își îmbunătățească aportul de lichide (30%) și să mediteze (5%).
Polonezii sunt mai predispuși decât ceilalți să facă exerciții fizice (19%), în timp ce slovacii se diferențiază de ceilalți prin faptul că încearcă să lucreze mai puțin (8%).
În timp ce persoanele care au peste 60 de ani combat oboseala prin mersul pe jos (63%) și prin creșterea aportului de vitamine, atât sub formă de pastile (33%), cât și prin adăugarea mai multor fructe și legume în dieta lor (36%), persoanele mai tinere tind să lupte împotriva oboselii prin obținerea unui somn regulat (32%), lucrând mai puțin (9%), meditând mai mult (6%) și, cel mai important, dedicând timp activităților plăcute și îngrijirii personale (27%).

‹ Înapoi

Publicat pe 30 mar. 2023, 12:29:01