Știri

Participați la sărbătorile de carnaval din acest an?

Participați la sărbătorile de carnaval din acest an?

Mardi Gras este o ocazie excelentă de a ieși din letargia zilelor reci de iarnă, de a vă întâlni cu prietenii, de a participa la carnavaluri sau baluri, sau de a vă pregăti pentru perioada festivă a Postului Mare.

Deși sezonul carnavalului începe după Ziua Regilor, acesta se încheie întotdeauna în Miercurea Cenușii, care este o dată diferită practic în fiecare an, în funcție de data Paștelui. Acest sezon festiv își are probabil originile în sărbătorile slavilor pre-creștini de la sfârșitul iernii.
Pe lângă baluri și carnavaluri, această perioadă este asociată, de asemenea, în mare măsură, cu nunți, parade cu măști și evenimente culturale. În special, aceste parade ale măștilor cu mâncare bună, băutură, muzică și dans.
Cel puțin ocazional, aproape jumătate dintre dumneavoastă participați la un eveniment precum "Mardi Gras" sau carnavalul din februarie. Dintre toate țările ENP, această sărbătoare este cea mai populară în Polonia, în cazul căreia până la 49% dintre paneliștii noștri participă cel puțin ocazional. Prin contrast, aceasta este cea mai puțin populară în Ungaria (39%).
În acest an, 18% dintre respondenți intenționează să participe la un eveniment similar. Cea mai mare prezență va fi din nou în Polonia (22%) și Slovacia (23%), în timp ce doar 13% dintre maghiari și 14% dintre bulgari intenționează să participe la Carnavalul din februarie în acest an. Cehii se află undeva la mijloc, cu o participare de 19%.

Ne întrebam care sunt măștile de carnaval/mascaradă care vă atrag cel mai mult și la care ați apela cel mai frecvent de această ocazie.
În toate țările ENP, măștile cu animale sau personaje de basm sunt deosebit de populare, în special măștile cu îngeri, diavoli sau vrăjitoare.
Cehii (21%) sun cei mai predispuși să folosească o mască de animale, în timp ce bulgarii (18%) și polonezii (14%) consideră de asemenea, că aceasta ar fi atrăgătoare. Pe de altă parte, în Slovacia (7%) și Ungaria (9%) se poate găsi cel mai mic număr de măști de animale care pot fi văzute la un carnaval.
În Slovacia, măștile cu personaje de basm sunt cele mai atractive (41%), în timp ce doar 11% dintre polonezi ar folosi astfel de măști.
În Bulgaria (21%) și Polonia (12%), măștile tradiționale (venețiene, stacojii etc.) sunt mult mai des folosite.
Cea mai colorată paradă de carnaval poate fi văzută în Polonia, unde preferințele pentru diferite tipuri de măști sunt foarte echilibrate și este dificil de concluzionat care tip de mască este mai popular. Cu toate acestea, ceea ce știm este că nu le place să se îmbrace cu măști reprezentând diferite ocupații.
Fie cu sau fără mască, cu o mască cumpărată, închiriată sau fabricată de unul singur, vă dorim multă distracție și experiențe pline de bucurie.

Sursă:
https://www.praguest.com/cz/masopust-v-praze
https://cs.wikipedia.org/wiki/Masopust
‹ Înapoi

Publicat pe 6 mar. 2023, 14:29:15