Știri

Membrii panelului sunt mulțumiți și în situații de criză

Membrii panelului sunt mulțumiți și în situații de criză

Situația de pe piața muncii s-a schimbat semnificativ în ultimii doi ani, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

Au apărut schimbări atât în cereri , cât și în cazul ofertelor de pe piața muncii, din acest motiv am dorit să aflăm câte persoane și-au schimbat locul de muncă în ultimul an și câte intenționează să facă acest lucru în viitorul apropiat. Dorim să vă prezentăm care sunt cele mai frecvente motive pentru schimbarea locului de muncă.
Marea majoritate a membrilor angajați erau mulțumiți de locul actual de muncă. Din toate țările întrebate, mai mult de trei sfert dintre participanți au raportat că sunt mulțumiți de jobul actual. Respondenții din Republica Cehă sunt cei mai mulțumiți de locul lor de muncă (82%), pe de o altă parte persoanele din Ungaria au raportat că sunt cei mai puțin mulțumiți (74%) actualul job.

Conform răspunsurilor, Cehii nu numai că sunt cei mai mulțumiți de locul de muncă, dar în ultimul an în comparație cu alte țări au avut o rată mai mică în schimbarea acestuia. Datele arată că doar 22% dintre Cehi se gândesc să-și schimbe locul de muncă în viitor. În cazul Bulgariei aproximativ un sfert, iar din alte țări în jur de o treime dintre respondenți consideră posibilitatea schimbării locului de muncă. Deși polonezii sunt printre cei mai mulțumiți de locul lor de muncă, 37% dintre angajați se gândesc să-și schimbe jobul în următorul an.

Respondenții din toate țările Panelului Național European sunt de acord în privința celui mai frecvent motiv pentru schimbarea locului de muncă. Motivul acesta este salariul, mai mult de jumătate dintre cei care și-au schimbat sau intenționează să își schimbe locul de muncă au ales acest argument pentru a justifica dorințele de schimbare . În Ungaria și Slovacia frecvența acestui motiv este chiar mai mare ca la alte țări, mai mult de două treimi dintre respondenți au a schimbat sau intenționează să facă asta din cauza venitului. Alte motive pentru schimbarea locului de muncă sunt adesea din cauza oportunităților de dezvoltare profesională, cu excepția Republicii Cehe în celelalte țări între argumente se numără diverse motive personale, cum ar fi sănătatea sau mutarea locuinței. De asemenea, superiorul este un factor important în motivarea angajaților. Spre exemplu, Slovacii sunt mai predispuși să percepe șeful sau superiorul ca pe o problemă, în timp ce în cazul Cehilor descrierea postului reprezintă factorul cel mai problematic. În comparație cu alte națiuni putem menționa Maghiarii, unde beneficiile oferite de companie reprezintă un factor mai important în aspectele atractive al unui post.

‹ Înapoi

Publicat pe 26 oct. 2022, 15:16:58